RUMORED BUZZ ON DEğER KAYBı HANGI ARAçLARA VERILIR

Rumored Buzz on değer kaybı hangi araçlara verilir

Rumored Buzz on değer kaybı hangi araçlara verilir

Blog Article

İstanbul Zincirlikuyu’da kurulu Mıhcı Hukuk Bürosu, Avukat Mustafa Mıhcı tarafından kurulmuştur. Mıhcı Hukuk Bürosu alanında uzman kadrosu ile kişi ve şirketlere hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmetleri vermektedir.

Değer kaybı tazminatı, karşı tarafın sigorta şirketi tarafından ödenir. Eğer karşı tarafın kusuru yoksa veya sigortası yoksa, tazminat doğrudan karşı taraftan talep edilebilir.

Tazminat talep edebilmeniz için kaza tutanağı, hasar kaydı, onarım faturaları ve değer kaybı ekspertiz raporu gibi gerekli belgeleri toplamanız gerekir.

el araç piyasasında karşısına çıkan fiyat azalmasıdır. Herhangi bir araçta değer kaybı oluşması halinde yasal olarak değer kaybı talebinde bulunabilmek için gerekli görülen şartlar şunlardır:

It Offers authentication and encryption, producing selected that know-how transmitted concerning the server additionally the browser carries on for being non-general public and guarded.

Kaza nedeniyle kusurlu tarafın trafik sigortacısı, belirli limitler dahilinde aracınızdaki değer kaybını tazmin etmekten sorumludur. Bu sorumluluk, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ninety seven. maddesi ve Türk Borçlar Kanunu’nun 49. maddesine dayanmaktadır.

Trafik kazası sonrası, olay yerinde tutanak tutulması ve kazanın fotoğraflarla belgelenmesi gereklidir. Bu belgeler, hem sigorta şirketine yapılacak başvuru hem de olası bir dava süreci için temel delil niteliği taşır. Kazanın kusur oranlarını gösteren raporlar, başvurunun dayanaklarını oluşturur.

Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurma ihtimali dışında, direkt yerel mahkemelerde dava açarak da söz konusu değer kaybı tazminat olarak karşı taraftan talep edilebilir. Konuyla ilgili detaylara, yazının devamında yer verilmiştir.

Penned by Mıhcı Hukuk Bürosu Hukukun çeşitli alanlarında uzmanlaşmış avukat kadrosu olan ve Avukat Mustafa Mıhcı tarafından İstanbul'da kurulan Mıhcı Hukuk Bürosu, uzmanlık alanları ile ilgili konularda hukuki makaleler yazmakta ve bu konularda tüm Türkiye ve bir çAlright ülke dahil olmak üzere hukuki danışmanlık ve dava takibi hizmetleri vermektedir.

Sigorta şirketi 15 gün içinde yazılı cevap vermezse veya bu araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır konuda bir anlaşmaya varılamazsa Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurulur.

Ancak, tazminat alabilmek için motorun kaza nedeniyle değişmiş olması ve diğer gerekli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Araç değer kaybı hesaplama işleminin doğru bir şekilde yapılabilmesi için dikkate alınması gereken bazı kriterler şunlardır:

Sigorta kuruluşunun başvuruyu kısmen ya da tamamen olumsuz sonuçlandıran şirket yetkililerince imzalanmış nihai cevap yazısı veya başvuruyu yaptıktan sonra kuruluşun fifteen iş günü (trafik sigortasında 15 gün) sonunda yazılı cevap vermediğinin ispatına yönelik belge,

Sigorta şirketi 15 gün içerisinde cevap vermezse veya yapılan ödeme talebi karşılamıyorsa, tazminat talep eden kişi dava açabilir veya Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurabilir.

Report this page